FOUCH

Focuh logo

FOUCH je nova klet in blagovna znamka, ki se nahaja v slikoviti Vipavski dolini. Zavezani dolgoročnemu trajnostnemu vinogradništvu in vinarstvu, sledijo načelom francoskega HVE (Haute Valeur Environnementale), nadgradnje ekološkega kmetovanja. Glavni cilj je pridelava zdravega in zrelega grozdja ter izdelava izvrstnih vin brez uporabe bakra. S ponosom uveljavljajo  slogan: Trčeni, a pogumni. / Terase so naš terroir.

Letos so v Vipavski dolini zasadili izjemnih 13 hektarjev teras, kar predstavlja verjetno največjo zasaditev vinogradov v Sloveniji v letu 2023. Z nestrpnostjo pričakujemo, da bodo trte na teh terasah čez 3 do 4 leta dosegle rodno fazo, kar bo dodatno poudarilo izrazitost, čvrstost in dolgoživost naših vipavskih vin. Njihov glavni vinograd trenutno gosti Jerabišče pri Renčah.

Vina FOUCH so prvič predstavili na Slovenskem festivalu vin v novembru 2023. Celostna podoba in sortno čist, lahkotno pitni stil vin sta odsev izjemnosti vipavskega terroirja ter sta hitro osvojila srca mlajših generacij.

V prizadevanju za varovanje okolja zmanjšujejo ogljični odtis z uporabo najlažjih steklenic (pod 500g) z visokim deležem recikliranega stekla. Ne uporabljajo plastičnih kapic! ALU zaporka, ki jo uporabljajo, je reciklabilna in že vsebuje recikliran aluminij.

Pri FOUCH verjamejo, da je trajnostna pridelava ključ do vrhunskih vin, zato se z navdušenjem in strastjo posvečajo izdelavi vin, ki odražajo izjemnost vipavskega vinorodnega okoliša.

Izdelki proizvajalca

Ocenjeno 0 od 5
Original price was: 14,50 €.Current price is: 13,05 €.
Ocenjeno 0 od 5
Original price was: 10,90 €.Current price is: 9,81 €.
Ocenjeno 0 od 5
Original price was: 18,60 €.Current price is: 16,74 €.
Ocenjeno 0 od 5
Original price was: 13,30 €.Current price is: 11,97 €.
Ocenjeno 0 od 5
Original price was: 13,30 €.Current price is: 11,97 €.

Ali ste starejši od 18 let?

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!