Akcija!

Brodka, Žganjekuha Kržič

Proizvajalec: Žganjekuha Kržič

Alkoholna stopnja: 40%

Količina: 0,70 l

 

16,38 

Brodka, Žganjekuha Kržič

Opis

Brodka

žgana pijača je prva tovrstna žgana pijača na svetu, ki je narejena (destilirana) iz presežkov kruha. Je visokokakovostna, inovativna žgana pijača milega okusa, ki se lahko uživa samostojno, idealno pa se vključuje tudi v cocktaile.

Poleg spoštovanja tradicije se pri našem delu trudimo biti tudi inovativni. Leta 2017 smo tako pričeli s prodajo žgane pijače, ki je kot prva na svetu narejena iz presežkov kruha. Z izdelkom se trudimo osveščati in ukrepati pri preprečevanju nastajanja zavržkov hrane.

Kruh dobimo iz proizvodnje prepečenca, kjer odrezke kruha običajno zavržejo, mi pa z upoštevanjem načel krožnega gospodarstva le te zberemo in jih predelamo v kakovostno žganje. Podarimo kruhu novo priložnost!

Brodka je na senzoričnem ocenjevanju na Biotehniški fakulteti prejela 19 točk od 20, kar ustreza nazivu ODLIČNA KAKOVOST! S tem si je brodka pridobila tudi certifikat Zavoda Ivana Cankarja – Odlično je, vrhniško je!

 

Če želite izvedeti več o destilatih si lahko to preberete v blog zapisu o žganih pijačah.

** Slike izdelkov so simbolične. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu.

 

 

Dodatne informacije

Teža 1,6 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Brodka, Žganjekuha Kržič”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. So popolnoma varni in brez glutena 🍪

are you OVER 18?

Za ogled morate biti stari vsaj 18 let!