Gin

Proizvajalec: Žganjekuha Kržič

Alkoholna stopnja: 42%

Količina: 0,7 l

Nagrade: Alpen-Adria-Verkostung 2020: Zlata medalja; Gin & Brin festival 2020: Bronasto priznanje

20,90 

Opis

Gin s klanca

poimenovan v spomin na vrhniškega Ivana s poudarkom na aromi pomaranče in cimeta. Tudi med Slovenci čedalje bolj priljubljena pijača, ki je za marsikoga pijača poletja sploh v kombinaciji s tonikom.

GIN je alkoholna pijača z večjo vsebnostjo alkohola. Mešanica gina in tonika je bila že v 19. stoletju izredno priljubljena pijača v britanskih kolonijah saj je bilo že tedaj znano, da tonik zaradi vsebnosti kinina varuje pred malarijo.

GIN je celo tako zelo priljubljena pijača, da ima svoj svetovni dan GIN-a. Je pa zelo pomembno, da odličnega GIN-a ne mešate s slabimi cenenimi toniki. Kvaliteten tonik je velikega pomena in pomembna sestavina GIN tonica!

Gin ”S klanca” je trendovska pijača, ki smo jo poimensko posvetili Ivanu Cankarju ob 100 obletnici pisateljeve smrti. Gin vsebuje brinje, ki je v harmoniji z lupino pomaranče, koriandrom, cimetom, lupino limone in angeliko. Gin je zelo aromatičen in ima močno brinjevo telo. Kombiniranje in doziranje zelišč za gin je kot pisanje proze – le pravo sosledje besed nosi tisto pravo sporočilo in zgodbo.

Jesensko – zimske recepte s toplim ginom si oglejte tukaj

Če želite izvedeti več o destilatih si lahko to preberete v blog zapisu o žganih pijačah.

 

 

Dodatne informacije

Teža 1.1 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gin”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

are you OVER 18?

Za ogled morate biti stari vsaj 18 let!