Light Wood, Kelenc

Proizvajalec: Vinska klet Kelenc
Poreklo: Slovenija
Barva: Belo
Sladkorna stopnja: Suho
Letnik: 2018
Alkohol: 12,0 % vol.
Količina: 0.75 l
Sorta:  60% Laški Rizling, 20% Sauvignon, 20% Chardonnay
Temperatura serviranja: 7 – 10 ° C

12,90 

Na zalogi

Opis

Light Wood

Je belo vino, iz sort laški rizling 60%, sauvignon 20% in chardonnay 20%. Odležano 6 mesecev v lesenih barrique sodih. Je light-medium barrique. Kompleksno vino, v katerem na okus zaznamo nežno lesno noto, ki preide v vanilijo in s prepoznavno naravo vseh treh sort. Je harmoničen in eleganten doživljaj.

Boemsko vino je skupek treh izjemnih sort, ki so se združile iz posebej izbranega vina. Zaznati je svežino laškega rizlinga ki spominja na sveža jabolka, mineralnost chardonnaya in sauvignonov bouque po suhem senu. Vse to dopolni hrastova nota, ki vino dvigne še na višji nivo. Laški rizling je najbolj razširjen v naših krajih in je značilen za Lendavski podokoliš, izoblikuje ga teroir. Domovina te sorte je slovita francoska vinorodna pokrajina Champagne. Najbolj razširjen je po srednji Evropi in daje dobra vina tudi ob slabših letnikih. Sorta je stalnica v naših zvrsteh. S srednje poudarjeno cvetico in bogatim okusom, daje osnovo za izjemna vina Chardonnay, ki med vinskimi velikani ostaja najbolj bujen in ki se ujema z enako efuzivnimi teksturami ostalih dveh v zvrsti. Sauvignon pa ostaja briljantna senzorična izjema in zvrst začini s posebnim bouqueem.

Grozdje je pozorno izbrano, glede na tehnološko zrelost že v vinogradu. Vsa tri vina so suha, fermentirana na temperaturah od 16 – 20°C. Dodane so kvasovke za stabilno dolgo fermentacijo. Pri chardonnayu in laškem rizlingu je potekal biološki razkis, pri sauvignonu ni bilo potrebe. Po koncu fermentacije se vino stipizira in se pusti v hrastu dozorevati 6 mesecev. V steklenico se ga da po pokušanju in želeni stopnji lesne note. Tu odleži vsaj dva meseca in za neučakane je lahko že v kozarcu. Odlično se pije mlad in tudi čez leta dozoret.

K hrani bi mu pa kombiniral razne trde ali dimljene sire, suhe mesnine, golaže, pečenice, dimljeno meso in vse z žara.

Kako izbrati pravo vino za pravo priložnost si preberite na blogu.

Dodatne informacije

Teža 1,2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Light Wood, Kelenc”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Light Wood, Kelenc

Categories ,

Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. So popolnoma varni in brez glutena 🍪

are you OVER 18?

Za ogled morate biti stari vsaj 18 let!