BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 80 EUR

BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 80 EUR

Light Wood, Kelenc

Proizvajalec: Vinska klet Kelenc
Država: Slovenija
Barva: Belo
Sladkorna stopnja: Suho
Letnik: 2018
Alkohol: 12,0 % vol.
Količina: 0.75 l
Sorta:  60% Laški Rizling, 20% Sauvignon, 20% Chardonnay
Temperatura serviranja: 7 – 10 ° C

12,90 

Na zalogi

Opis

Light Wood – Kompleksno belo vino s svežino laškega rizlinga, mineralnostjo chardonnaya in sauvignonovim bouqueem

Light Wood je belo vino, ki je sestavljeno iz treh izjemnih sort: laški rizling (60%), sauvignon (20%) in chardonnay (20%). Vino je odležano 6 mesecev v lesenih barrique sodih, kar mu daje nežno lesno noto, ki prehaja v vanilijo in izpostavlja prepoznavno naravo vseh treh sort. Gre za harmoničen in eleganten doživljaj.

To boemsko vino je kombinacija treh posebej izbranih sort, ki prinašajo edinstvene značilnosti. Zaznati je svežino laškega rizlinga, ki spominja na sveža jabolka, mineralnost chardonnaya in sauvignonov bouque, ki pričara vonj suhega sena. Vse to dopolnjuje prisotnost hrasta, ki dvigne vino na še višjo raven.

Grozdje je skrbno izbrano glede na tehnološko zrelost že v vinogradu. Vsa tri vina so suha in fermentirana pri temperaturah od 16 do 20 °C. Dodane so kvasovke za stabilno dolgo fermentacijo. Pri chardonnayu in laškem rizlingu je bil izveden biološki razkis, medtem ko pri sauvignonu ni bilo potrebno. Po koncu fermentacije se vino pretoči in pusti dozorevati v hrastovih sodih 6 mesecev. Po pokušanju in doseženi želeni stopnji lesne note se vino prelije v steklenice. Tu odleži najmanj dva meseca, vendar je že lahko užitno za tiste, ki ne želijo čakati. Light Wood se odlično pije tako mlad kot tudi po letih staranja.

To vino se odlično kombinira z različnimi trdimi ali dimljenimi siri, suhimi mesninami, golaži, pečenicami, dimljenim mesom in jedmi z žara.

 

Kako izbrati pravo vino za pravo priložnost si preberite na blogu.

Dodatne informacije

Teža 1,2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Light Wood, Kelenc”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Light Wood, Kelenc

Ali ste starejši od 18 let?

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!

Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. So popolnoma varni in brez glutena 🍪