Viljamovka, Žganjekuha Kržič

(1 mnenje stranke)

Proizvajalec: Žganjekuha Kržič

Alkoholna stopnja: 40%

Količina: 1 l

22,70 

Viljamovka, Žganjekuha Kržič

Opis

Viljamovka

je kraljica med hruškami. Natančno zmleta, pri pravilni temperaturi fermentirana, ter počasi destilirana. Postopek, ki je nespremenjen že več kot 100 let. Potem pa… staranje. Da odleži in razvije vso svojo aromo, ki jo premore. Enostaven proces, vendar obvezno brez iskanja bližnjic. Viljamovka je daleč najbolj cenjena med žganji, je prepoznavnega plemenitega okusa in prijetno aromatična.

Velja za najkakovostnejše tradicionalno slovensko žganje. Od navadnega hruškovega žganja se loči po veliko bolj polnem in harmoničnem okusu. Da je žganje kakovostno mora biti viljamovka pri pravilni temperaturi fermentirana in natančno destilirana. Da pa je žganje voljno, mora po destilaciji odležati vsaj nekaj mesecev. Preprost postopek znan že stoletja, ki pa mora obvezno potekati brez iskanja bližnjic!

 

Kržičeva viljamovka je na senzoričnem ocenjevanju na Biotehniški fakulteti prejela 18,33 točk od 20, kar ustreza nazivu ODLIČNA KAKOVOST! S tem si je pridobila tudi certifikat Zavoda Ivana Cankarja – Odlično je, vrhniško je!

 

Če želite izvedeti več o destilatih si lahko to preberete v blog zapisu o žganih pijačah.

** Slike izdelkov so simbolične. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu.

 

Dodatne informacije

Teža 1,5 kg

1 mnenje za Viljamovka, Žganjekuha Kržič

  1. Tina (preverjena stranka)

    Dišeča viljamovka z odličnim okusom.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. So popolnoma varni in brez glutena 🍪

are you OVER 18?

Za ogled morate biti stari vsaj 18 let!