Indašnje

Plakete črne mačke “Old Toma” so bile v starih časih nameščene na stene angleških pubov, kjer si je mimoidoči v zamenjavo za kovanec lahko kupil dozo gina. Od tod bi naj izhajalo ime Old Tom Gin.

Indašnje v prekmurščini pomeni nekdanji. Ime se navezuje na to, da je bil Old Tom Gin popularen predvsem v 18. stoletju v Angliji, pozneje pa ga je izpodrinil stil London Dry Gin. Dandanes pa Old Tom Gin spet pridobiva na priljubljenosti med destilarji in se tako posledično vrača na trgovske police.

Grenkobo in rahlo trpkost brinovih jagod omili nota citrusov, ki jo dodajo zdrobljena koriandrova semena. Preplet citrusnih arom se nadgradi s sladko noto cimetovih palčk in zdrobljenim pimentom, medtem ko sladki koren in lovor z rahlo grenčino in pikantnostjo dodata piko na i.

Fižol tonka oslika vonj vanilije in marcipana ter popelje okušanje gina na novo raven. Pomarančna in limonska lupina priskrbita bogato aromo agrumov in v kombinaciji s svežino kamilice povežeta vse okuse.

V končnem destilatu namakamo kamilico, fižol tonko, stroke vanilije in dodamo trsni sladkor. S tem se še dodatno poudari aroma vseh začimb v ginu. Trsni sladkor da končno barvo ginu in lahko pusti usedline na dnu steklenice.

Indašnje, Beyond Mura Distillery

Proizvajalec: Beyond Mura Distillery

Alkoholna stopnja: 40%

Količina: 0,5 l

Spletna stran uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Prosimo, da s klikom na DA potrdite soglasje za uporabo piškotkov. So popolnoma varni in brez glutena 🍪

are you OVER 18?

Za ogled morate biti stari vsaj 18 let!