Naši partnerji s katerimi s ponosom sodelujemo imajo vsak svojo zgodbo s svojo blagovno znamko.  Preberite več o njih in jih spoznajte.

Moldavija

Zgodba o začetkih KVINT-a sega v daljno preteklost vse do leta 1897, ko je začela obratovati prva žganjekuha v Tiraspolu. V tistem času je bila specializirana za proizvodnjo vodke iz grozdja, ki so ga pridelali lokalni kmetje. Proizvodnja ostalega žganja iz grozdja se je pričela 4 desetletja pozneje – prve vinske destilate so začeli starati leta 1938. Danes se podjetje lahko pohvali s 119 letno tradicijo in kot vodilno podjetje na področju pridelave različnih destilatov v Moldaviji. Edinstveno podnebje, rodovitna zemlja, hribovit teren in bližina reke Dnjester jih uvršča v sam kakovostni vrh, ki se kosa z najbolj znanimi blagovnimi znamkami kar dokazujejo tudi številne nagrade in priznanja na mednarodnih temovanjih.

Slovenija

Na prisojnih obronkih Kriške gore, kjer se mogočne alpe prično spuščati proti morju, na višini med 800 in 1200 metri uspeva rastlinje, ki v dolgih zimah kljubuje ledu, vetru in mrazu, v poletnih mesecih pa izkoristi toplo sonce za svojo rast in se za preživetje napoji s kar največ zdravilnimi učinkovinami.
Prav tam, daleč od človeškega vrveža, v neokrnjeni divjini, je nabrano rastlinje, ki je osnova za kuhanje žganja Krucefix. Smreka, macesen, ruševje, brinje in divja meta.
Z edinstveno destilacijo po tradicionalni metodi s kančkom skrivnosti, so pridobljene najmočnejše arome gorskega rastlinja, pretvorjenje v prvinska žganja in likerje Krucefi

Žganjekuha Kržič je majhno družinsko podjetje, ki je s svojim delom pričelo v letu 1994, torej so na slovenskem trgu prisotni že več kot 20 let. Obstanek na trgu jim je uspel le s trdim in marljivim delom, spoštovanjem tradicije žganjekuhe in uporabo najbolj kvalitetnega sadja in ostalih surovin, kar se odraža v vrhunski kvaliteti njihovih izdelkov. Njihov moto je vedno bil, je in bo, da so le produkti, ki so narejeni iz popolnoma naravnih surovin in brez iskanja bližnjic tisti, ki so dovolj dobri za njihove kupce. Danes pa je tako ali tako čedalje več ljudi potrošnikov in uporabnikov, ki prisegajo na hrano in pijačo, ki je pridelana po naravnih metodah brez umetnih snovi, barvil in okusov ter takih in drugačnih dodatkov.

David in Mateja Vahter iz Zreč sta pred več kot sedmimi leti čisto po naključju, ob najdbi recepta, ki je vzbudil najuno zanimanje, izdelala svoj prvi domači jägermeister in ustvarila nadvse okusen aperitiv  iz 28 različnih zelišč.Nabiranje slednjih ter z njim povezano zahajanje v naravo in občudovanje njenih lepot so postali stalnica v življenju vseh njunih članov družine. Ob nasvetu prijateljev, leta 2013  ki so prepoznali kvaliteto in odličnost okusa domačega »jägra«, ni bilo težko pričeti z malo proizvodnjo likerjev in žganja . Sedaj  proizvajata  100 %  naravno domačo pijačo

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

Please verify your age

%d bloggers like this: