V poznih jesenskih in zimskih hladnih, večerih se najbolj prileže topel napitek pa naj bo to kuhano vino, čaj, vroča čokolada ali pa hit zime kuhan gin.
Za vas smo izbrskali in pripravili nekaj odličnih, toplih koktalj receptov, katere glavna zvezda je naš GIN S KLANCA

Kuhan GIN S KLANCA

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 7 dcl jabolčnega soka
  • 3 dcl vode
  • 2dcl GINA S KLANCA
  • 4 palčke cimeta
  • 2 zvezdasta janeža
  • 10 klinčkov
  • 2 cm ingverja narezanega na majhne koščke
  • 2 žlici medu

Priprava:

Jabolčni sok in vodo segrejemo skoraj do vrelišča, in vanj zmešamo cimet, zvezdasti janež, klinčke in ingver. Po želji lahko dodamo kakšno rezino pomaranče in jabolka. Segrevamo 20 minut, odstavimo z ognja in vmešamo med in gin. Nalijemo v kozarce in okrasimo z začimbami, ki smo jih skuhali.

Gin Flip

Priprava:

Vse sestavina zmešamo v shakerju. Prelijemo v manjšo posodo in POČASI segrevamo, vendar nikoli do vrelišča, nato poljubno serviramo v kozarcu ali skodelici. Okrasimo z rezino pomaranče ali cimetovo palčko in postrežemo.

Hackney Homebrew

  • 40 ml GIN S KLANCA
  • 20 ml aromatiziranega, sladkega vina
  • 10 ml sladkornega sirupa
  • 2 cimetovi pačlki
  • 2 janeževi zvezdi
  • Svež muškatni orešček
  • Sveža naribana pomarančna lupina, za dekoracijo

Priprava:

Za pripravo sladkornega sirupa v kozici v razmerju 1/1 nad ognjem mešajte sladkor in vodo toliko časa, da se sladkor stopi nato tekočino ohladite.

V drugi posodi skupaj zmešajte GIN S KLANCA, sladko vino in sladkorni sirup. Na majhnem ognju počasi segrevajte. Prelomite cimetove palčke in jih dodajte v posodo. Dodajte še 20 g muškatnega oreščka in janeževo zvezdo. Prelijte v servirni kozarec ali skodelico ter dekorirajte s pomarančno lupino.

Kamilični “Hot Toddy”

  • 1 vrečka kamiličnega čaja
  • 1 skodelica vode
  • 1 čajna žlička meda
  • 50 ml GINA S KLANCA
  • 25 ml limoninega soka

Priprava:

V skodelici pripravite kamilični čaj ter ga začinite z medom.  Dodajte še GIN S KLANCA, limonin sok. Okrasite ga s svežimi kamilicami ali rezino limone ter takoj postrezite.

Hot Spiced Gin & Ginger

  • 30 ml ingverjevega sirupa
  • 125 ml jabolčnega soka
  • 1/2 cimetove palčke
  • 1 janeževa zvezda
  • 45 ml GINA S KLANCA

Priprava:

Jabolčni sok, ingverjev sirup, cimetovo palčko in janeževo zvezdo segrevajte 5 minut na srednje močnem ognju. Prelijte v skodelico, dodajte GIN S KLANCA in postrezite.

Čokoladni Gin Flip

  • 30 ml GIN S KLANCA
  • 30 ml čokoladnega likerja
  • 15 ml rjavega sladkornega sirupa
  • 1 rumenjak
  • 20 ml sladke smetane
  • Muškatni orešček ali čokoladne mrvice za dekoracijo

Priprava:

Vse sestavina zmešamo v shakerju. Prelijemo v manjšo posodo in POČASI segrevamo, vendar nikoli do vrelišča, nato poljubno serviramo v kozarcu ali skodelici. Okrasimo z muškatnim oreščkom ali čokoladnimi mrvicami ter postrežemo.

%d bloggers like this: