vinarstvo jug

Vinarstvo Jug

Družina Jug, ki domuje na Kozjanskem v mirni vasici Dobležiëe, je zavezana večgeneracijskemu tradicionalnemu kmetovanju. Njihova strast se izraža skozi govedorejo, vzrejo prašičev in vinogradništvo. V zadnjem času pa so s predanostjo in strastjo v ospredje postavili razvoj vinogradništva in vinarstva.

Vinogradi družine Jug, ki se raztezajo na skupni površini 3 hektarjev, obsegajo del virštanjskega vinorodnega okoliša od vasice Dobležiëe, čez Virštanj do Imenske gorce. Ti vinogradi ponujajo raznovrstno paleto sort grozdja, značilnih za virštanjski vinorodni okoliš, med katerimi najdemo laški rizling, renski rizling, sauvignon, chardonnay, rumeni muškat in modro frankinjo.

Od rezanja trt do obdobja trgatve, družina Jug s skrbnostjo, budnim očesom in pridnimi rokami goji trte ter pridela najboljše sadove, ki izražajo njihovo zavezanost kakovosti. Vina družine Jug niso zgolj izraz strasti do vinarstva, temveč tudi spoštovanja do zemlje, na kateri rastejo njihovi vinogradi.

Pridružite se družini Jug na potovanju skozi okusno raznolikost vin iz Kozjanskega ter odkrijte bogastvo sortimenta, ki se odraža v njihovi ljubezni do tradicije in predanosti kakovosti.

Izdelki proizvajalca

Ocenjeno 0 od 5
Original price was: 10,99 €.Current price is: 10,44 €.

Ali ste starejši od 18 let?

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!