Vino Modri Poljubček Kelenc

Proizvajalec: Vinska klet Kelenc
Država: Slovenija
Barva: Rdeče
Sladkorna stopnja: Polsuho
Letnik: 2019
Alkohol: 11,50 % vol.
Količina: 0.75 l
Sorta:  Modra Frankinja
Temperatura serviranja: 10 – 12 ° C

14,99 

Na zalogi

Opis

Modri Poljubček – Vino Slovenske Modre Frankinje z izjemno sadno cvetico

Modri Poljubček je čudovito vino temnejše rubinaste rdeče barve, ki se ponaša z izjemno sadno cvetico.

Okus vina je slajši, saj mu gradita značaj nepovreti sladkor in nižja kislina. Tanini so nežni in lepo vkomponirani. Vino je prikupno in elegantno, ter bogato z antioksidanti.

Modra frankinja je najimenitnejša mednarodno znana avtohtona slovenska sorta, ki izvira iz severovzhodnega dela Slovenije. Njeni izvor so potrdili tudi priznani nemški ampelografi. Dokazano jo odlikuje med vini najvišja vsebnost antioksidantov, še posebej resveratrola, ki znižuje splošno stopnjo holesterola v krvi in varuje srce.

Sama trgatev poteka ročno. Odstranijo se nečistoče, nato se grozdje speclja, in brozga se prečrpa v vinifikator. Dodajo se selekcionirane kvasovke, in fermentacija, ki poteka z grozdnimi jagodami, se prične. Fermentacija poteka nadzorovano pri malce višji temperaturi okrog 20°C. Sledi stiskanje in zadnja faza fermentacije v cisterni.

Vino se med samo fermentacijo spremlja in pokuša. Pomembno je najti pravo harmonijo med tanini, kislino in sladkorjem, ki gradijo značaj tega vina.

Dolgega ležanja na drožeh ali v lesenih sodih ni, saj želimo vso sadnost in svežino ohraniti. Takega sadnega in pitnega smo dali v steklenico, kjer je odležal 2 meseca. Vino ima tudi potencial staranja, kjer se bo bogastvo arom in polnost še stopnjevala, vendar pa navduši tudi mlad.

Modri poljubček se odlično pije samostojno, vendar se tudi odlično kombinira s slajšimi siri, suhomesnatimi izdelki, paradižnikovo ali sadno omako, prav tako pa tudi z raznimi sladicami iz rdečih sadežev. Prepustite se čarom “Modrega poljubčka” in razvajajte svoje brbončice s to izjemno Modro frankinjo.

Kako izbrati pravo vino za pravo priložnost si preberite na blogu.

Dodatne informacije

Teža 1,2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vino Modri Poljubček Kelenc”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vino Modri Poljubček Kelenc

Ali ste starejši od 18 let?

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!