Wildflower spirits je nova blagovna znamka vrhunskih žganih pijač in likerjev. Ideja o lastni blagovni znamki sega že v leto 2018, ko so se začeli prvi pogovori in iskanje prave destilarne, ki bi z nami delila zgodbo in poslovni interes. Le to smo našli v majhni vasici na Gorenjskem.
Tako smo v začetku leta 2020 predstavili prvo, in vsekakor ne zadnjo, serijo okusov vrhunskih likerjev in žganih pijač

Tradicionalen postopek pridobivanja žganj in likerjev je unikaten in prirejen vsakemu izdelku posebej. Vse se začne z nabiranjem svežih sestavin lokalnega izvora, ki so pomembne za izdelavo kvalitetnih žganj in likerjev.
Vse sestavine so sveže in ročno nabrane na specifičnih lokacijah na pobočjih okoli Begunjščice in Kriške gore med potoki, izviri, slapi okoli Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp. Določeno sadje, oves in cimet je dobavljeno s strani skrbno izbranih, organsko certificiranih lokalnih kmetovalcev.

Fermentacija je aerobni postopek alkoholnega vrenja kjer nastajajo molekule alkohola v fermentacijskem pripravku. V destilarni poteka kontrolirano vrenje v točno določenih pogojih, posebnost naših izdelkov pa je v tem, da se za njih pripravlja lastna alkoholna osnova. Najpomembnejša je kakovostna in čista voda zato se destilarna napaja s svežo vodo izpod Karavank na nadmorski višini 925m kar je 400m višje od položaja destilarne v vasi. Destilirana voda je mrtva zato se jo v destilarni odstrani in doda svežo in živo vodo.

Staranje in maceracija je proces namakanja organskih snovi v alkoholu, zaradi česar je končni izdelek bolj aromatičen in naravno obarvan.

Dvojna destilacija se trenutno uporablja za vse naše izdelke. S tem postopkom v destilarni odstranijo strupe in nezaželene substance iz alkohola. Z dovršeno destilacijo se ohranijo večino blagodejnih substanc in odstranijo nezaželene substance kot so metanol, butanol, aldehidi, isopropili in fenoli.

previous arrow
next arrow
Slider

IZ TRGOVINE

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

Please verify your age

%d bloggers like this: