
Žgane pijače so skupina alkoholnih pijač, ki jih pridobivajo z vrenjem in nato destiliranjem.
Žganjekuha na slovenskem je tradicionalno opravilo, ki se tekom let ni veliko spreminjalo in se je prenašalo iz roda v rod. Skoraj vsak grunt oziroma kmetija je včasih imela kotel za žganjekuho. Najprimernejši čas za žganjekuho je bila jesen. Ob žganjekuhi se je rodilo ogromno zgodb in anekdot, žganjekuha pa je bila jeseni na kmetijah čas druženja, veselja in zabave.
Slovenija ima izredno kvalitetne žgane pijače, ki pa so premalo cenjene in izpostavljene. Žganje v zmernih količinah ima lahko tudi preventivne pozitivne učinke proti prehladu, želodčnim težavam ter drugim tegobam.
Poiščite si svojo najljubšo iz naše bogate ponudbe. Izbirate lahko med priznanimi domačimi, slovenskimi in tujimi proizvajalci vrhnuskih žganih pijač in likerjev.
Automated page speed optimizations for fast site performance