Žgana pijača oz. žganje imenujemo skupino alkoholnih pijač, ki jih pridobivajo z vrenjem in nato destiliranjem.
Žganjekuha na slovenskem je tradicionalno opravilo, ki se tekom let ni veliko spreminjalo in se je prenašalo iz roda v rod. Skoraj vsak grunt oziroma kmetija je včasih imela kotel za žganjekuho. Najprimernejši čas za žganjekuho je bila jesen. Ob žganjekuhi se je rodilo ogromno zgodb in anekdot, žganjekuha pa je bila jeseni na kmetijah čas druženja, veselja in zabave.
Slovenija ima izredno kvalitetne žgane pijače, ki pa so premalo cenjene in izpostavljene. Žganje v zmernih količinah ima lahko tudi preventivne pozitivne učinke proti prehladu, želodčnim težavam ter drugim tegobam.

PO ZNAMKAH

IZ TRGOVINE

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

Please verify your age

%d bloggers like this: